Baggrund

20 år i journalistik

Da jeg som helt ung journalist var til ansættelsessamtale hos Tøger Seidenfaden i Politikens hjørnekontor på Rådhuspladsen, kaldte han mig en halvstuderet røver. Jeg fik jobbet, men ordene har alligevel hængt ved. For hvem vil være noget halvt? 

Siden har jeg lagt stor vægt på grundighed: Journalistens stærkeste redskab er trods alt fakta – og hvis fakta ikke holder, skal man lade være med at skrive artiklen. 

London

I mine mange år i faget er der særligt tre perioder, der har betydet noget for, hvordan jeg arbejder med journalistik i dag:

Som 27-årig freelancede jeg med London som base og skrev artikler hjem om Tony Blair og euforien omkring New Labour, om Lady Dianas tragiske ulykke, om skotsk løsrivelse og om mange andre begivenheder, der har været skelsættende for det Storbritannien, vi ser i dag. Udsyn og perspektiv er i mine øjne helt afgørende for god journalistik, for man kan kun tolke og formidle sin omverden, hvis man har åbne øjne.

DanWatch

Ti år senere stiftede jeg sammen med min ven, Søren Ring Ibsen, og Forbrugerrådet, den journalistiske organisation DanWatch. Målet var at undersøge, hvilket aftryk danske virksomheder, organisationer og investeringer satte i modtagerlandene. Vores research og journalistik havnede på landspressens forsider allerede første dag og gav os blandt andet værdifuld indsigt i, hvordan danske virksomheder og faglige organisationer agerer under stort mediepres. Men vi overlevede, og DW er i dag en stærk organisation, der har fostret mange dygtige graverjournalister og CSR-folk. 

Infomedia om DanWatch

Kommunen

I 2009 blev jeg ansat som redaktionschef for det mere end 50 år gamle medie, Kommunen, der havde behov for en relancering. Min lidt naive ambition dengang var at gøre kommunalstof mere ‘sexet’. I dag kan jeg konstatere, at det er ganske umuligt – bortset fra i cirka to måneder ad gangen, hvert fjerde år, når der er kommunalvalg. Det gør dog ikke kommunaljournalistikken mindre vigtig: Kommunerne er spydspidser i forvaltningen af vores velfærd. Og min tid som redaktionschef for Kommunen har givet mig et indgående kendskab til den kommunale verden og dens mange aktører på Christiansborg, i regionerne, styrelser, KL, kommunale selskaber og blandt de private leverandører. 

Vil du læse mere om min baggrund, kan du hente et detaljeret CV her